ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВідновлення інфраструктури Донбасу потребує мільярдних коштів

Відновлення інфраструктури Донбасу потребує мільярдних коштів

Попередньо для відновлення інфраструктури Донбасу, яка була пошкоджена у ході бойових дій, необхідно понад 2 млрд грн. Руйнувань різного ступеню складності зазнали майже 962 км автомобільних доріг загального користування регіону.

Для відновлення об’єктів інфраструктури, пошкоджених чи загалом зруйнованих в ході бойових дій на Донбасі необхідно понад 2,15 млрд грн. Саме в таку суму, станом на середину липня, спеціалісти дорожніх підприємств та організацій Донецької та Луганської областей оцінили збитки від несанкціонованих втручань в роботу дорожнього комплексу східного регіону, - повідомляє прес-служба «Укравтодору».

«Зазначена сума є орієнтовною, оскільки повноцінні обстеження поки що проведені лише на звільнених від терористів територіях. Обсяги ж руйнувань в місцях, де ще ведуться бойові дії, наразі не встановлено через загрозу життю дорожників», – повідомив Голова Державного агентства автомобільних доріг Сергій Підгайний.

За його словами, на сьогодні руйнувань різного ступеню складності зазнали майже 962 км автомобільних доріг загального користування, з яких близько 250,5 км – у Донецькій області та понад 711,5 км – у Луганській, а також 20 мостів і шляхопроводів, загальна довжина яких становить 2101 погонний метр. За попередніми даними, вартість робіт з відновлення інфраструктури у Донецькій області становитиме 735,1 млн грн, а у Луганській – 1423,3 млн грн.

«Через зазначені руйнування відрізаними від світу залишилось декілька населених пунктів Донецької області. Для того, щоб забезпечити з ними шляхи сполучення було організовано понтонні переправи та під’їзні дороги до них», – зауважив пан Підгайний.

Таким чином, було забезпечено проїзд через річку Казенний Торець на км 675+378 автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський, біля с. Семенівка, а також річку Сіверський Донець на км 12+448 автомобільної дороги Т-05-13 Красний Лиман – Артемівськ – Горлівка, біля с. Закітне.

Окрім того, зазначається, що в обох областях на низці автомобільних доріг, як державного так і місцевого значення, вже розпочаті роботи з розбирання блокпостів, розчищення проїзної частини та узбіч від залишків техніки, боєприпасів, ґрунту та іншого сміття.

«Наші спеціалісти проводять заміну зруйнованих дорожніх знаків і металевого бар’єрного огородження, а також здійснюють ямковий ремонт дорожнього покриття для забезпечення належної безпеки руху», – підкреслив очільник «Укравтодору».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в «Укравтодорі» попередньо оцінювали ремонт пошкоджених внаслідок військових дій на Донбасі доріг та об'єктів дорожньої інфраструктури в 1,83 млрд грн.

 
Коментарі (0)