ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВідновлення переговорів з РФ і ЄК про транзит газу очікують після президентських виборів

Відновлення переговорів з РФ і ЄК про транзит газу очікують після президентських виборів

Глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв очікує відновлення тристоронніх переговорів з РФ і ЄК про транзит газу після завершення президентських виборів в Україні
Глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв очікує відновлення тристоронніх переговорів з РФ і ЄК про транзит газу на початку травня 2019 року, після завершення президентських виборів в Україні.
 
"Наскільки я розумію, Марош Шефчович (заступник голови ЄК з Енергетичного союзу Марош Шефчович) хоче, щоб вони пройшли відразу після виборів президента і, я думаю, що вони, швидше за все, відбудуться на початку травня", - сказав він в інтерв'ю ТСН.ua .
 
На його думку, РФ зацікавлена ​​відновити переговори у зв'язку з тим, що проект "Північний потік-2" не буде реалізований на початок 2020 року, відповідно, треба домовлятися про транзит через територію України.
 

"Їм треба думати про те, як транспортувати газ після 2019 року, у них точно є інтерес. Чи будуть вони готові вести переговори до остаточного оголошення результатів? Думаю, що ні. Але як тільки будуть зрозумілі результати виборів, вони погодяться на переговори. Мій досвід такий, що риторика росіян, як правило, не змінюється. у них є свій інтерес, вони хочуть протиснути нас на свою позицію, яка нам часто невигідна, незалежно від того, хто перебуває в кріслі президента, прем'єра чи спікера парламенту", - додав А.Коболев. 

 
Коментарі (0)