ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Відновлення поставок газу з РФ не врятує опалювальний сезон

Відновлення поставок газу з РФ не врятує опалювальний сезон

У Москві заявляють, що Україні не вистачає 7,5 млрд куб. м газу для проходження опалювального сезону. У пікові навантаження його не врятує навіть відновлення постачання газу з Росії.

Навіть якщо Росія відновить постачання газу в Україну, в період пікового попиту державі все одно не вистачатиме палива. За словами очільника «Газпрому» Олексія Міллера, Україні не вистачає 7,5 млрд кубометрів газу для безперебійного проходження осінньо-зимового періода, передає «Прайм».

«Україна в повному обсязі не закачала газ в підземні сховища. Для безперебійного проходження Україною майбутньої зими необхідно на початок опалювального сезону мати 18 мільярдів кубометрів активного газу. Цього газу в підземках немає», - сказав він, зазначивши, що навіть якщо Росія відновить постачання газу в країну, в період пікового попиту Україні все одно не вистачатиме палива.
 
Як раніще повідомляла «Україна Комунальна», чи бути опалювального сезону - вирішить кількість підготовленого до зими газу. Зараз Україні не вистачає 5 млрд куб. м палива. «Тепло не буде, але і не замерзнемо», - невпевнено заспокоюють чиновники.
 
Коментарі (0)