ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВідновлено електроживлення сховища відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні

Відновлено електроживлення сховища відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні

16 квітня, було відновлено електроживлення одного з ядерних об’єктів Енергоатома – Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні відчуження
Відновлено електроживлення Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні, про це повідомляє пресслужба "Енергоатома".
 
"16 квітня, було відновлено електроживлення одного з ядерних об’єктів Енергоатома – Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні відчуження. Розпочалося налаштування обладнання та приладів для його нормальної роботи", - йдеться у повідомленні.
 
Раніше в.о. президента ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін заявив, що "Енергоатом" буде продовжувати роботу з отримання дозволу ЦСВЯП на експлуатацію. 
 
За словами Котіна, усі матеріали були передані на ДІЯРУ для отримання дозволу, на який чекали 9 березня. 
 

"Комісія Держатомрегулювання там працювала, перевіряла готовність об'єкта, ми знаємо, що був готовий висновок, і ми протягом тижня мали закінчити і отримати дозвіл. Може, зараз потрібно буде провести повторну перевірку. Це займе 3-4 дні. Я думаю, цього тижня регулятор скаже, які у нього ще є питання. Основне питання – це заборона на перевезення ядерних матеріалів територією України на час військового стану. Думаю, це основне, що може не дозволити нам перевезти на ЦСВЯП контейнери. Якщо буде наданий дозвіл ДІЯРУ, будуть зняті обмеження на перевезення, зона ЦСВЯП буде під українським контролем, не буде військових ризиків, то чому ми не можемо встановлювати там контейнери? Але також є резервний варіант, він повністю відпрацьований", - відзначив Котін. 

 
Коментарі (0)