ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВеличезні платіжки за газ перерахують заднім числом

Величезні платіжки за газ перерахують заднім числом

Українцям роздадуть гроші: платіжки за газ перерахують заднім числом, кому пощастить

Подвійні платіжки за газ, які отримали українці на початку року, викликали море збурень. За транспортування блакитного палива повинні були платити навіть ті, хто ним не користувався, наприклад дачники. Мабуть нагорі народ був почутий, і тепер гроші за транспортування газу можуть повернути. Про це повідомляє UBR.ua

Повідомляється, що тим, хто в січні-лютому отримав платіжки з нечуваними сумами, перерахують заднім числом.

Перерахунки для домогосподарств вироблять згідно річний замовленої потужності:

У кого газова плита - 39 куб. м в рік; у кого плита і колонка - 126 куб. м в рік; будинки з автономним опаленням - 314 куб. м в рік.

Відзначається, що квитанції з новими сумами і перерахунком переплати за два місяці українці отримають у квітні.

Як повідомлялося раніше, НКРЕКУ знизила абонплату за транспортування газу. Обурення українців платіжкою за доставку газу привели, нарешті, до реальних дій у з боку влади. Помилка в методиці нарахування виправлена, і здивовані дачники більше не отримають рахунки в 300 грн за доставку невикористаного газу, а для тільки заселилися жителів новобудов платіжки подешевшають в 5-6 разів. Проект відповідної постанови оприлюднено на сайті НКРЕКУ і буде прийнятий 11 лютого. Експерти, правда, вважають, що закладені в ньому заходи - половинчасті.

Раніше "Стіна" писала, що Оржель вказав, що громадяни, які встановили будинку твердопаливні котли повинні платити за газ бо потрібні кошти на модернізацію газової інфраструктури. Введення ж другий платіжки (тобто поділ рахунку за газ на дві платіжки) за транспортування газу, міністр енергетики пояснив практикою Європи.

Також повідомлялося про те, що опалювальний сезон навесні 2020 року в силу декількох факторів може закінчитися раніше 15-го квітня. На відключення батарей може вплинути температури повітря на вулиці. Наприклад, якщо середньодобова температура буде перевищувати 8 градусів за Цельсієм протягом трьох діб, опалення можуть відключити.

 

 
Коментарі (0)