ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Велика сімка» виведе Україну з енергозалежності

«Велика сімка» виведе Україну з енергозалежності

Країни «Великої сімки» підтримають Україну та інші європейські держави у посилені енергетичної незалежності. Про це йдеться у спільній заяві.

Країни «Великої сімки» допоможуть Україні і іншим європейським країнам збільшити обсяги видобутку нафти і газу, а також виробництво альтернативних видів енергоносіїв. Про це йдеться у спільній заяві Міністрів енергетики США, Великобританії, Німеччини, Франції, Італії, Канади і Японії, яку оприлюднила Єврокомісія, - повідомляє «УНІАН».

«Працюючи спільно з такими інститутами, як Міжнародне енергетичне агентство, Міжнародне агентство з відновлюваної енергії, міжнародними фінансовими інститутами, ми надамо технічну допомогу, включаючи залучення приватного сектора, і посилимо співпрацю з Україною та іншими європейськими країнами, які хочуть розвивати видобуток власних енергоресурсів поновлюваної енергії і посилити енергетичну ефективність», - йдеться в заяві.

Міністри енергетики країн «Великої сімки» також привітали підписання минулого тижня в Братиславі Меморандуму про взаєморозуміння, який дозволить здійснити реверсні поставки газу зі Словаччини в Україну.

«Ми вітаємо зусилля Європейської комісії щодо визначення можливих напрямків реверсних поставок в існуючих газопроводах, розробку планів надзвичайних дій на зиму 2014-2015 років на регіональному рівні та скоординовані дії по збільшенню прозорості газових поставок по українським магістралям», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 28 квітня Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна і Словаччина підписали Меморандум про співпрацю у сфері організації реверсних поставок газу в обсязі 8 млрд кубометрів в рік. При цьому пан Яценюк зазначив, що сума поставки може бути збільшена.

 
Коментарі (0)