ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Велике будівництво» в травні отримає третину від загальної суми фінансування

«Велике будівництво» в травні отримає третину від загальної суми фінансування

Третина всіх коштів від програми «Велике будівництво» повинна піти в регіони вже в травні

Третина всіх коштів від програми «Велике будівництво» повинна піти в регіони вже в травні. Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Реалізація цієї програми стане однією зі складових відновлення економічної активності в рамках виходу з карантину, адже інвестиції в будівельні роботи повинні мати потужний мультиплікативний ефект на інші галузі.

«Ми розраховуємо на те, що велика дорожнє будівництво, куди ми вкладемо більше 100 млрд грн в цьому році, дозволить нам створити додатково 170 тис. Робочих місць і навіть більше. Великі будови, енергоефективність, більше 210 прийомних відділень - і взагалі розвиток сфер будівництва - це ще кілька сотень тисяч робочих місць », - зазначив він. Стаття по темі: У Києві запускають повномасштабний технопарк UNIT Park Крім того, за словами Прем'єр-міністра, триває реалізація президентської програми «100 шкіл, 100 дитячих садків, 100 стадіонів».

Як будуть реалізовувати програму будівництва

1. До 5 травня мають затвердити уточнені переліки об'єктів для фінансування з ГФРР на засіданнях регіональних комісій і до 11 травня подати на схвалення уряду і забезпечити реалізацію.

2. Міністерство розвитку громад і територій та Міністерству фінансів доручено сконцентрувати ресурси субвенції на соцекономрозвитку на проекти нового будівництва, реконструкції, а також поліпшення якості медичних послуг тощо.

3. Гроші підуть також на створення сучасних приймальних відділень (Emergency departments), де громадяни зможуть отримати якісні медичні послуги на базі 210 опорних лікарень. Міністерству фінансів і Міністерству охорони здоров'я відпрацювати фінансові інструменти і джерела для реалізації цього проекту.

 

 
Коментарі (0)