ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Великих споживачів» змушують купувати газ у «Нафтогазу»

«Великих споживачів» змушують купувати газ у «Нафтогазу»

Кабінет Міністрів зобов'язав великих споживачів природного газу купувати його виключно у НАК «Нафтогаз України». Відповідні вказівки опубліковані в постанові КМУ №596.

Кабмін зобов'язав великих споживачів природного газу купувати його виключно у НАК «Нафтогазу України». Про це йдеться в постанові КМУ №596 «Про порядок закупівлі природного газу промисловими, енергогенеруючими та теплогенеруючими (в частині промислових обсягів газу) підприємствами» від 7 листопада.

Обмеження стосуватиметься промислових, енергогенеруючих та теплогенеруючих підприємств та діятиме з 1 грудня 2014 року по 28 лютого 2015 року.
 
Для споживачів цієї категорії «закупівля природного газу у інших постачальників природного газу забороняється».
 
«Здійснювати відповідно до законодавства транспортування природного газу промисловим, енергогенеруючим та теплогенеруючим підприємствам лише з ресурсів НАК «Нафтогаз України», – наказано газорозподільним та газотранспортним підприємствам у цей період.
 
Оператор Єдиної газотранспортної системи муситиме приймати планові розподіли газу для цих підприємств лише від «Нафтогазу».
 
Обласним держадміністраціям наказано вжити заходів до укладання вказаними підприємствами «договорів купівлі-продажу природного газу виключно з НАК «Нафтогаз України».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», НАК «Нафтогаз України» отримала платіж від «Газпрому» за транзит, проте суму його поки що не повідомляє. У НАКу пообіцяли надати дану інформацію трохи пізніше. 
 
Коментарі (0)