ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВеликобританія закупатиме газ у Росії попри санкції ЄС

Великобританія закупатиме газ у Росії попри санкції ЄС

У Великобританії планують закупати газ у Росії. Провідна британська компанія «Centrica» продовжила контракт з «Газпромом», у той час як у Європейському Союзі налаштовані надалі запроваджувати санкції проти Москви.

У Великобританії планують купувати російський газ, у той час як політики Європейського союзу налаштовані надалі запроваджувати санкції проти Москви через кризу в Україні. Про це повідомляє видання Reuters.

Провідна британська компанія «Centrica» продовжила контракт з «Газпромом», підписаний у 2012 році. Тоді обидві сторони домовилися про постачання 2,4 млрд куб. м газу протягом 3 років. Постачання блакитного палива планують розпочати в жовтні.
 
За інформацією видання, Росія – найбільший постачальник газу в Європі. РФ запезпечує третину потреби континенту.
 
Нагадаємо, у відповідь на дії Росії в Криму низка країн оголосили про введення санкцій. Організація економічного співробітництва і розвитку рішенням керуючої ради призупинила процес прийняття Росії в свій склад і оголосила про посилення співробітництва з Україною. В НАТО призупинили проведення військових і цивільних зустрічей з Росією, а також відмовилася від планування спільних військових місій. Також Північноатлантичний альянс призупинив практичне співробітництво з Росією і виключила її з процесу ліквідації сирійської хімічної зброї. G8 «Велика вісімка» призупинила підготовку провідних країн Заходу до проведення саміту «Групи восьми» в червні в Сочі та призупинила участь Росії. В ЄС деяким чиновникам Росії заборонили в'їзд в країни Євросоюзу, також заморожуються всі їхні активи на території країн-членів союзу. 
 
Щодо Британії, там припинили військову співпрацю з Росією, в тому числі зупинили поставки в Росію предметів військового призначення та скасували заплановані спільні військові навчання. Окрім цього, Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив у Парламенті про необхідність виключення Росії з «Великої вісімки», якщо остання продовжить дестабілізувати ситуацію на Україні.
 
Коментарі (0)