ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВерховна Рада прийняла закон про скасування обов'язкового пайового внеску при будівництві

Верховна Рада прийняла закон про скасування обов'язкового пайового внеску при будівництві

Верховна Рада прийняла закон про стимулювання інвестиційної діяльності, що передбачає, зокрема, скасування обов'язкового пайового внеску при будівництві об'єктів з 2021 року.
Верховна Рада прийняла закон про стимулювання інвестиційної діяльності, що передбачає, зокрема, скасування обов'язкового пайового внеску при будівництві об'єктів з 2021 року.
 
Законопроект №1059 у другому читанні і в цілому на пленарному засіданні в п'ятницю підтримали 272 народних депутата.
 
"У 2020 році діє перехідний період, під час якого встановлюється фіксована однакова ставка пайової участі: 4% - для нежитлових будівель та споруд, 2% - для житлових будинків, 0% - для промислових і соціально значущих об'єктів", - повідомила заступник комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласий.
 
Для житлових будинків відсоток пайового внеску розраховується відповідно до основних показниками опосередкованої вартості будівництва в регіоні, які затверджуються наказом Міністерства розвитку громад і територій України. Для нежитлових будівель відсоток розраховується від загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта.
 
Пайовий внесок сплачується виключно грошовими коштами до прийняття об'єкта в експлуатацію. Засоби від пайового внеску можуть використовуватися тільки для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури відповідного населеного пункту.
 

Крім того, була схвалена правка, що виключає державні та комунальні земельні ділянки з числа об'єктів, які можуть бути передані в довірчу власність. Документом передбачено також, що довірчий власник не має права вчиняти дії з розділення, об'єднання земельних ділянок, змінювати цільове призначення ділянок і ін. 

 
Коментарі (0)