ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВибори не змінять ціни на газ

Вибори не змінять ціни на газ

Тарифи на газ для населення не будуть підвищуватись після виборів. Про це під час телефонної лінії сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

На запитання, чи будуть підвищуватись ціни на газ для населення після виборів, прем'єр-міністр відповів: «Ні, не будуть. До того ж ми думаємо про те, як знизити тарифи для нашої промисловості, адже ціни для промисловості зашкалюють та ставлять нашу економіку, нашу металургію та всіх споживачів газу в неконкурентні умови», - зауважив Микола Азаров.

Прем'єр зауважив, що коли аналогічні заводи в Росії купують газ по 100-120 дол. за тисячу кубометрів, то українські практично по 700.

«Зрозуміло, що при такому співвідношенні наші підприємства знаходяться в неконкурентній ситуації. Тому зараз ми ведемо переговори з Росією та самі думаємо, як здешевити ціну для промисловості»,- додав він.

Нагадаємо,  віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський запевнив, що після проведення парламентських виборів Україна буде дотримуватися рекомендації МВФ відносно ціни на газ.

«У нас не стоїть питання підняття ціни на газ, у нас стоїть питання приведення тарифів до собівартості і економічно обґрунтованому рівню», - заявив посадовець.

Він також повідомив, що одним з першочергових завдань уряду України з питань ціни на газ – зробити так, щоб населення не постраждало.

УНН

 
Коментарі (0)