ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВидатки на субсидії в 2016 році зростуть вдвічі

Видатки на субсидії в 2016 році зростуть вдвічі

Витрати України на покриття населенню різниці в тарифах на газ, тепло і електроенергію в 2016 році складуть 43 млрд грн. Збільшення витрат буде пов'язано з подальшим підвищенням тарифів. Принаймні, так вважають в МВФ.

Міжнародний валютний фонд прогнозує в 2016 році збільшення Україною видатків на субсидії для населення порівняно з 2015 роком у два рази через подальше зростання тарифів в енергетиці. Про це йдеться в оновленый доповіді Фонду, опублікованому за підсумками засідання Ради директорів МВФ, повідомляє «УНІАН».

Згідно з документом, витрати України населенню на покриття різниці в тарифах на газ, тепло і електроенергію в 2016 році складуть 43 млрд грн (1,9% ВВП). У 2017 році витрати збільшаться до 61,3 млрд грн (2,4% ВВП).
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у ході засідання Антикризового енергетичного штабу заявив, що Кабінет Міністрів перейшов на щотижневий режим контролю надання субсидій, які повинні компенсувати громадянам України зростання комунальних тарифів.
 
Глава уряду підкреслив, що вже звернувся в правоохоронні органи з проханням розпочати кримінальні розслідування випадків зриву програми надання субсидій.
 
Коментарі (0)