ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВидавати кредити для створення бізнесу бажають 11 банків

Видавати кредити для створення бізнесу бажають 11 банків

11 приватних банків подали заявки для того, аби долучитися до урядової програми видачі пільгових кредитів під 5-7-9% річних на створення малого бізнесу.

11 приватних банків подали заявки для того, аби долучитися до урядової програми видачі пільгових кредитів під 5-7-9% річних на створення малого бізнесу.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Наразі ще 11 комерційних банків долучаються до програми, тому очікуємо суттєве зростання кількості виданих кредитів», — повідомив Гончарук.

За даними звіту уряду, мова йде про банки «ПУМБ», «Райффайзенбанк Аваль», «ОТП», «Альфа-банк», Правекс банк», «Кредитінвест», «Міжнародний інвестиційний банк», банк «Альянс», банк «Львів», «Кредобанк» та банк «Восток».

Разом з тим, уряд розробив окремий механізм, який дозволить українцям брати такі пільгові кредити без застави, яку у них вимагають банки. Для тих, кому у кредиті відмовлять через погану підготовку, уряд запустить спеціальні освітні курси, на яких можна буде навчитися веденню бізнесу.

«Жоден українець не повинен отримати відмову лише через низький рівень підготовки. Ця програма — передусім, про підтримку. Уряд надасть її кожному, хто лише починає свій підприємницький шлях до успіху», — додав прем'єр-міністр.

Загалом за перші 2 тижні від старту програми пільгових кредитів в Україні видали таких кредитів на загальну суму 27 мільйонів гривень.

Програму офіційно запустили 3 лютого 2020 року. В уряді повідомили, що на участь у програмі подалося 17 тисяч підприємців. Видавати дешеві кредити в межах урядової програми наразі планують, зокрема державні банки. Перший пільговий кредит видав державний Укргазбанк 3 лютого.

Нагадаємо, що зазначену програму анонсував президент Володимир Зеленський 3 грудня. В її межах пропонують видавати кредити під:

5% для нового або чинного бізнесу, який створить мінімум 2 робочих місця;

7% для нового або чинного бізнесу, з виторгом до 25 мільйонів гривень на рік, який не створює робочих місць. При цьому, за кожне створене робоче місце такі підприємства зможуть зменшити розмір кредитної ставки на 0,5 відсоткового пункту;

9% для чинного бізнесу з виторгом 25-50 мільйонів гривень на рік для розширення власної справи.

 

 
Коментарі (0)