ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВидобуток газу в Україні не збільшується

Видобуток газу в Україні не збільшується

Видобуток свого газу в Україні не зростає, незважаючи на піар прем'єра

За даними Укртрансгазу, середньодобовий видобуток газу в цьому році стійко нижче торішніх показників. В результаті видобуток природного газу в Україні в першому півріччі 2018 року скоротилася на 1% (оперативні дані) в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Енергетична залежність - величезна проблема України. Третина споживаного газу в Україні закуповується за кордоном. Хоча, за оцінками НАК «Нафтогаз України», доведені запаси газу в країні становлять 1,04 трлн кубометрів.

На засіданні Кабміну 29 липня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що держава створила всі передумови для збільшення вітчизняного видобутку газу. Якщо зараз він покриває потреби нашої країни лише на 65%, то вже через три-чотири роки цей показник, нібито, досягне 100%.

Прем'єр обіцяв, що зростання видобутку газу в Україні буде збільшуватися на 1 млрд кубометрів щорічно, а вже через 2 роки Україна видобуватиме в півтора рази більше газу, ніж зараз.

Яким чином це відбудеться, не дуже зрозуміло. Українським газовим компаніям потрібен доступ до капіталу і технологій, що неможливо забезпечити без хорошого інвестиційного клімату.

 

 
Коментарі (0)