ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВидобуток енергоресурсів завдала екологічних збитків на 800 мільйонів

Видобуток енергоресурсів завдала екологічних збитків на 800 мільйонів

Порушення екологічного законодавства при видобутку нафти, газу і вугілля в якості енергетичних ресурсів у 2020 році завдали шкоди в 808.6 млн грн

 

Порушення екологічного законодавства при видобутку нафти, газу і вугілля в якості енергетичних ресурсів у 2020 році завдали шкоди в 808.6 млн грн.

Про це повідомив глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований під час презентації результатів соціологічного опитування на тему "Екологічні аспекти енергетики", повідомляє прес-служба відомства.

"Використання нафти, газу і вугілля в якості енергетичних ресурсів - це пряма загроза довкіллю. Під час їх видобутку Держекоінспекція постійно фіксує порушення екологічного законодавства. Найбільших збитків за 2020 рік Держекоінспекція розрахувала в частині видобутку надр - 808,6 мільйона гривень", - зазначив він.

За словами Мальованого, порушення стосувалися засмічення земельних ресурсів відходами видобутку, викидів забруднюючих речовин в повітря в результаті вентиляції шахт, забруднення навколишнього середовища шахтними водами.

 

 

 
Коментарі (0)