ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВикористання газу замість вугілля на українських ТЕС не планується

Використання газу замість вугілля на українських ТЕС не планується

Поки що в "ДТЕК Енерго" не розглядають перспектив по використанню газу на ТЕС

Використання газу на ТЕС замість вугілля поки не планується. 

Поки що в "ДТЕК Енерго" не розглядають перспектив по використанню газу на ТЕС.

Про це на прес-конференції заявив заступник комерційного директора "ДТЕК Енерго" Дмитро Маляр, йдеться в повідомленні  УНН.

"В цілому ми моніторимо ситуацію на ринку електроенергії, ми працюємо з максимальним складом обладнання. З урахуванням сформованої кон'юнктури ми плануємо поставки вугілля якраз під цей режим, щоб використовувати вугілля, а не газ. Тобто ми таких перспектив (по використанню газу на ТЕС - ред.) не бачимо для себе", - сказав Д.Маляр.

Нагадаємо, станом на 1 жовтня борг енергоринку перед тепловими станціями становив близько 7 млрд грн.

Раніше заступник комерційного директора "ДТЕК Енерго" Дмитро Маляр заявляв, що заборгованість збільшується з кожним роком, так як властива всьому житлово-комунальному господарству.

Нагадаємо, у вересні, Міністерство енергетики та вугільної промисловості розробило два законопроекти, які передбачають процедуру списання заборгованості енергоринку, що на сьогодні становить 32.7 млрд грн. 

Як повідомлялося раніше, віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон заявив, що для імплементації закону "Про ринок електричної енергії" необхідно розробити близько 100 нормативно-правових актів та вирішити реорганізацію та корпоратизацію держпідприємств. 

Зокрема, мова йде про впровадження в експлуатацію програмного забезпечення, технічного забезпечення товарів, робіт і послуг які забезпечать функціонування нових сегментів ринку електроенергії.

Кістіон додав, що ключовими суб'єктами, на які покладається виконання цих вимог це НКРЕКП, Міністерство енергетики та вугільної промисловості, державне підприємство "Енергоринок", та Національна енергетична компанія "Укренерго".

 

 

 
Коментарі (0)