ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВикористання на ТЕЦ тільки вугілля для виробництва електрики збільшує його борги - глава ФДМ

Використання на ТЕЦ тільки вугілля для виробництва електрики збільшує його борги - глава ФДМ

Голова Фонду держмайна України вважає, що використання ПАТ "Центренерго" виключно вугілля при виробництві електроенергії збільшить його кредиторську заборгованість мінімум на 2,2 млрд грн до кінця року.
Голова Фонду держмайна України (ФДМ) вважає, що використання ПАТ "Центренерго" виключно вугілля при виробництві електроенергії збільшить його кредиторську заборгованість мінімум на 2,2 млрд грн до кінця року.
 
"Використання виключно вугілля до кінця року призведе до нарощування додаткового боргу як мінімум на 2,2 млрд грн, що остаточно поставить на" Центренерго "хрест", - написав Сенниченко на своїй сторінці в Facebook в понеділок.
 
За його словами, рішення Кабінету міністрів від 17 червня (поки відсутній на "Урядовому порталі" - ІФ), що зобов'язує "Центренерго" купувати вугілля вітчизняного виробника замість газу, - "це смертний вирок підприємству".
 
"При таких умовах" Центренерго "буде втрачати по 30 копійок на кожному кВт-годину електроенергії", - роз'яснив він, вказавши, що собівартість виробництва е / е на газі становить 0,83 грн / кВт-год, виключно на вугіллі - 1, 2 грн / кВт-год.
 
"Для" Центренерго "важливо дати Україні максимально дешеву електроенергію, так що в інтересах людей і виробництва" Центренерго "в даній ціновій кон'юнктурі оптимально використовувати комбіновану паливну модель і домішувати дешевий газ", - зазначив глава Фонду.
 
Він уточнив, що чистий збиток підприємства за 2019 рік склав 1,9 млрд грн проти 0,5 млрд грн прибутку в 2018 році. При цьому кредиторська заборгованість генкомпанії, за його даними, становить 4,8 млрд грн, у тому числі 350,7 млн ​​грн боргів перед державними шахтами, прострочена дебіторська заборгованість ДП "Енергоринок" перед компанією становить 1,4 млрд грн.
 

"Навіть якщо продати всі активи, то ще 1,4 млрд грн" Центренерго "буде повинно", - підкреслив глава ФДМ. 

 
Коментарі (0)