ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВиплату пенсій у відділеннях «Укрпошти» можуть припинити

Виплату пенсій у відділеннях «Укрпошти» можуть припинити

Не виключено, що незабаром сотні тисяч пенсіонерів не зможуть отримувати пенсію в найближчому поштовому відділенні. Це пов'язано з конфліктом між урядом і керівництвом «Укрпошти».

Не виключено, що незабаром сотні тисяч пенсіонерів не зможуть отримувати пенсію в найближчому поштовому відділенні. Це пов'язано з конфліктом між урядом і керівництвом «Укрпошти».

Як передають «Факти», виконуючий обов'язки генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський, очолюване ним підприємство перебуває в складному фінансовому становищі і буде змушене підвищити тарифи на ряд послуг, що надаються, вартість яких регулюється державою, або ж зовсім відмовиться надавати їх. Це станеться, якщо уряд не затвердить для поштового оператора економічно обґрунтовані тарифи на рівні собівартості. Зокрема, глава «Укрпошти» повідомив, що якщо тарифи не будуть підвищені, то підприємство відмовиться від доставки пенсій людям.

Виниклі труднощі «Укрпошти» її керівник пояснив недавнім підвищенням зарплат співробітникам. З початку року фонд оплати праці збільшився на 1 млрд грн.

Крім того, на зустрічі з представниками Національної спілки журналістів перший заступник генерального директора «Укрпошти» Олександр Чернявський заявив про критичний стан підприємства, оскільки вже півроку залишається неврегульованим питання про тарифікації Пенсійного фонду.

«А цей вид діяльності досить потужний: поглинає близько 50% наших витрат, а в дохідної частини становить близько 25%. Ми дуже сильно залежимо від Пенсійного фонду: якщо ж відмовимося від співпраці з ним, то близько 20-25 тис. Працівників "Укрпошти" втратять робочі місця, буде закрито близько 6 тис. Відділень », - зазначив Олександр Чернявський.

При цьому він визнав, що «Укрпошта» має великим вітчизняним виданням близько 260 млн грн. Ці борги, згідно з умовами контракту, необхідно виплатити в кінці липня-початку серпня. Однак в «Укрпошті» сподіваються на розстрочку виплати з авансуванням 40%. Це дуже тривожна тенденція. Адже вперше «Укрпошта» істотно затримала розрахунки з українськими видавцями на початку 2017 року, відразу після введення нового рівня мінімальної заробітної плати в розмірі 3200 грн. І ситуація тільки погіршується

 

 
Коментарі (0)