ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВиробники електроенергії з ВДЕ зобов'язані зареєструватися в реєстрі походження електричної енергії

Виробники електроенергії з ВДЕ зобов'язані зареєструватися в реєстрі походження електричної енергії

Почалося внесення даних до реєстру гарантій походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії
На минулому тижні, 16 серпня, почалося внесення даних до реєстру гарантій походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії. Виробники електроенергії з ВДЕ зобов'язані зареєструватися до 1 жовтня 2024, про це повідомила пресслужба ДП «Гарантований покупець», пише "Україна Комунальна".
 
Так, 16 серпня набирала чинності опублікована 15 серпня постанова НКРЕКП №1475 «Про затвердження форм заяв про створення облікового запису, припинення і відновлення користування обліковим записом у реєстрі гарантій походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії, та інструкції щодо їх заповнення». 
 
До 1 жовтня 2024 суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж електричної енергії гарантованому покупцю за «зеленим» тарифом або надають йому послугу із застосуванням механізму ринкової премії, зобов’язані набути статусу користувача «Реєстру гарантій походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії», (згідно з п. 2 цієї постанови), йдеться в повідомленні ГарПока. 
 

Постановою затверджено форму Заяви про створення облікового запису у реєстрі гарантій походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії та Інструкцію щодо заповнення Заяви. 

 
Коментарі (0)