ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа Хмельниччині водоканалівці «відмили» мільйон

На Хмельниччині водоканалівці «відмили» мільйон

На Хмельниччині працівники Водоканалу необгрунтовано розтратили близько 1,2 млн грн. За допущені порушення чотири посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

У м. Староконстянтинові Хмельницької області працівникам підприємства водопровідно-каналізаційного господарства «Водоканал» закидають розтрату в майже 1,2 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у Державній фінансовій інспекції.

Зокрема, підприємство необґрунтовано надало субсидій та пільг населенню для оплати послуг із технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж водопостачання та водовідведення на загальну суму майже 600 тис. грн, витрати на які відшкодовано коштом бюджету.

Крім того, підприємство сплатило 105 тис. грн за виготовлення технічної документації, якої фактично немає.

Посадові особи підприємства не вжили заходів, для примусового стягнення коштів із боржників за надані послуги водопостачання і водовідведення. Через це втрачено 85 тис. грн.

«Окрім того, 300 тис. грн, які підприємство отримало з міського бюджету для поповнення статутного фонду, усупереч законодавству витрачено на сплату податків, єдиного соціального внеску та оплату спожитої електроенергії», - зазначається у повідомленні.

Посадових осіб притягнено до адміністративної відповідальності.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у діяльності керівників Служби автомобільних доріг у Полтавській області виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів на десятки мільйонів гривень.

 
Коментарі (0)