ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВійськові зможуть отримати гроші замість квартир

Військові зможуть отримати гроші замість квартир

З сьогоднішнього дня в Україні почала діяти Інструкція з організації забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей житловими приміщеннями

З сьогоднішнього дня в Україні почала діяти Інструкція з організації забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей житловими приміщеннями.

Згідно з документом, забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житлом здійснюється за рахунок:

нового, звільненого або придбаного житла;

надання грошової компенсації за належне для отримання жиле приміщення (за згодою військовослужбовця);

переобладнання нежитлових приміщень фонду Міноборони у житлові (крім приміщень, розташованих на територіях, які використовуються за призначенням військовими частинами).

 Військовослужбовцям, у яких вислуга 20 років і більше, та членам їх сімей надаються жилі приміщення для постійного проживання або за їх бажанням виплачується грошова компенсація за належне їм для отримання жиле приміщення.

Така допомога надається один раз протягом усього часу проходження військової служби за умови, що ними не було використано право на безоплатну приватизацію житла.

Відзначимо, що розподіл житлових приміщень між військовими частинами, військовими комісаріатами та квартирно-експлуатаційними установами (організаціями) здійснюється пропорційно кількості військовослужбовців і членів їх сімей, які потребують поліпшення житлових умов шляхом забезпечення службовими житловими приміщеннями або шляхом надання житлових приміщень для постійного проживання.

 

 
Коментарі (0)