ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024В.Кудрицький: "На цю зиму потрібно знати де розташований ваш найближчий Пункт незламності"

В.Кудрицький: "На цю зиму потрібно знати де розташований ваш найближчий Пункт незламності"

Звичайним українцям в рамках підготовки до зими варто перевірити і за можливості утеплити житло. Термоси і теплі речі – теж відповідальна особиста підготовка.
Звичайним українцям в рамках підготовки до зими варто  перевірити і за можливості утеплити житло. Якщо ви живете в приватному будинку і минулого року придбали генератор – перевірити його роботу і подбати про пальне. Якщо в багатоквартирному – подбати про акумулятори, павербанки, лампи, які тримають заряд, про це написав голова «Укренерго» Володимир Кудрицький у своєму блозі на  «Економічній правді». 
 
Він зазначив, що термоси і теплі речі – теж відповідальна особиста підготовка. Як і точне знання, де розташований ваш найближчий Пункт незламності. Якщо в будинку є ОСББ – обговорити із сусідами варіанти взаємодії та підтримки. 
 
«Місцевій владі – подбати про автономні джерела живлення для критичної інфраструктури. Я об'їхав майже всі регіони, спілкувався з їх керівниками. Генераторів для найбільш важливих об'єктів буде на 70% більше. 
 
Бізнесу – подумати про різні варіанти роботи, якщо сценарій розвитку подій передбачатиме обмеження енергоспоживання. Для бізнесу, крім автономних джерел живлення, є ще опція імпорту електроенергії», - зазначив Кудрицький. 
 
Він нагадав, що із березня 2022 року Україна синхронізована з європейською енергосистемою ENTSO-E, нам доступний імпорт електрики з Євросоюзу. 
 
«В умовах вільного ринку ціна на електроенергію там часто буває вищою за українську. Буває і навпаки: зараз можна укласти форвардні контракти на електроенергію з ЄС по 140-160 євро на всю наступну зиму. Це співмірно з українською ціною на ринку електроенергії. У грудні ціна буде інша. 
 

Ми приєдналися до європейської мережі, але ще потрібно навчитися раціонально використовувати можливості, які нам дає членство в «енергетичному ЄС», - підкреслив керівник компанії. 

 
Коментарі (0)