ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаВ.Кудрицький: "Зміна тарифів «Укренерго» не вплине на тариф на електроенергію для населення"

В.Кудрицький: "Зміна тарифів «Укренерго» не вплине на тариф на електроенергію для населення"

Зміна тарифів «Укренерго» ніяк не вплине на тариф на електроенергію для населення. Тариф же для промислових споживачів зміниться несуттєво.
Прийняття тарифів, яких оператору енергосистеми наперед не вистачить для виплат по діючих зобов’язаннях, може зупинити саму енергосистему. Про це в бліц-інтерв'ю для «Інтерфакс-Україна» розповів голова правління НЕК «Укренерго Володимир Кудрицький, пише "Украъна Комунальна". 
 
Зміна тарифів «Укренерго» ніяк не вплине на тариф на електроенергію для населення. Тариф же для промислових споживачів зміниться несуттєво. 
 
«Кінцева ціна електрики з ПДВ на ринку приблизно 6,5 -7 грн кВт-год для промислового споживача. З них десь 45 копійок – тариф на транспортування (передачу) електроенергії, який ми зараз обговорюємо з регулятором. Тобто доля нашого тарифу в структурі ринкової ціни на електрику не більше 6-7%. Це відповідь на всі ці розмови, що після збільшення нашого тарифу зупиниться промисловість», - розповів Володимир Кудрицький. 
 

Нагадаємо, раніше НКРЕКП схвалила проєкт рішення про встановлення на 2024 рік тарифу НЕК «Укренерго» на диспетчеризацію - 100,37 грн/МВт-год. Відповідне рішення про схвалення тарифу ухвалено на засіданні регулятора в четвер, передає «Інтерфакс-Україна». До кінця 2023 року тариф на диспетчеризацію становить - 95,54 грн/МВт-год. На цьому засіданні регулятор також схвалив проєкт рішення про встановлення на 2024 рік тарифу НЕК «Укренерго» на передачу електроенергії розміром 592,89 грн/МВт-год (тут і далі без ПДВ). Крім того, тариф на передачу для підприємств «зеленої» металургії схвалено на рівні 412,68 грн/МВт-год. 

 
Коментарі (0)