ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаВлада бере вектор на енергетичну незалежність

Влада бере вектор на енергетичну незалежність

Влада планує швидше скинути «енергетичний» тягар і зробити Україну енергонезалежною від РФ. Першим кроком на шляху до самостійності в енергетиці стало підписання угоди з американською компанією щодо поставок ядерного палива.

Уряд запевняє, що Україна робить перші кроки до енергетичної незалежності. Першим кроком стало підписання у Брюселі  угоди між НАЕК «Енергоатом» та американською компанією Westinghouse щодо розширення та суттєвої диверсифікації поставок ядерного палива американською компанією. Про це повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

Так, істотне збільшення поставок палива для українських атомних електростанцій здійснюватиметься до 2020 року.

За словами чиновника, в Україні найближчим часом буде проведена модернізація атомних електростанцій. Крім цього, планується добудувати два  блоки на діючих українських АЕС.

«Таким чином, ми поступово рухаємося від залежності від Російської Федерації до енергетичної незалежності. У тому числі це стосується модернізації українських атомних електричних станцій, в тому числі це стосується добудови двох блоків. Я є прихильником добудови двох блоків на чинних атомних електричних станціях», - наголосив Прем’єр.

Пан Яценюк зазначив, що наразі потужність української атомної енергетики в загальному обсязі енергетичного ринку підвищилась на 15%.

Читайте також: Україна не піде на обмін енергоресурсами з Донбасом

«Зараз ми підняли потужності української атомної енергетики з 50% до 65% в загальному обсязі енергетичного ринку», зауважив пан Яценюк.

Прем’єр міністр також повідомив, що ядерне пальне надходить до України за графіком. Українська сторона, в свою чергу,  виконує всі зобов’язання перед партнерами та здійснює вчасну оплату.

«Щодо постачання ядерного пального, воно йде по графіку.  Ми здійснюємо оплати по графіку. І сподіваємося, що наші партнери будуть також виконувати свої зобов’язання по графіку», - резюмував Арсеній Яценюк.

 
Коментарі (0)