ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВлада Херсонщини виділить землі для сонця

Влада Херсонщини виділить землі для сонця

Влада Херсонської області дозволила розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 71,8 га для будівництва сонячних електростанцій

Зокрема, ТОВ «Веліген Солар» має намір орендувати під ці цілі 11,8 га в Генічеському районі, ТОВ «Ролстон Інвест» - 50 га в Херсоні, ТОВ «Оріон Енерджі» - 10 га в Великолепетиському районі.

Потужність геліоелектростанцій, запланованих до зведення на цих ділянках, складає близько 10 МВт, 25 МВт і 5 МВт відповідно.

За користування ділянками компанії будуть перераховувати до місцевих бюджетів 3% від нормативної грошової оцінки землі - максимальну суму, передбачену законодавством для ділянок, що надаються для розміщення електростанцій на поновлюваних джерелах енергії.

Нагадаємо, що раніше ТОВ «Ново Енержі» орендувало 106 га в Новотроїцькому районі Херсонської області для будівництва сонячної електростанції, оснащеної системами стеження за сонцем.

У свою чергу, ТОВ «Стар Південь Енерго» взяло в оренду 1,5 тис. га на території Каховського району для будівництва геліоелектростанції.

Джерело: Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (0)