ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВлада Львову рятуватиме малі міста

Влада Львову рятуватиме малі міста

Обсяги державного фінансування передбачаються у тому числі за такими напрямами: розроблення містобудівної та землевпорядної документації; реалізація інвестиційних проектів у сфері житлово-комунального господарства.

Важливу роль у питанні виділення цільових коштів центральними органами виконавчої влади повинна відігравати ініціатива самих малих міст, а Львівська ОДА завжди готова надати необхідну адміністративну та методичну підтримку. Про це 20 березня під час зустрічі із міськими головами – представниками Львівського регіонального відділення Асоціації міст України повідомив начальник головного управління економіки та промислової політики Львівської ОДА Денис Шмигаль.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Денис Шмигаль нагадав, що згідно із Державною цільовою програмою підтримки соціально-економічного розвитку малих міст на 2011-2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2010 року №1090, передбачаються значні щорічні цільові обсяги державного фінансування на підтримку соціально-економічного розвитку малих міст.

Він наголосив, що обсяги державного фінансування передбачаються у тому числі за такими напрямами: розроблення містобудівної та землевпорядної документації; реалізація інвестиційних проектів у сфері житлово-комунального господарства, зокрема впровадження енергозберігаючих технологій у сфері тепло- та водопостачання; забезпечення сучасною технікою для вивозу твердих побутових відходів; будівництво та реконструкція автомобільних доріг; впровадження енергозберігаючих технологій вуличного освітлення.

Загальна сума фінансування на рік для усіх 366 малих міст України за цими напрямками повинна була у 2011 році скласти 376 млн грн, у тому числі: з державного бюджету – 315 млн грн і решта – співфінансування із місцевих бюджетів. Така ж сама сума коштів у програмі прописана і на 2012 рік.

Проте цільові кошти на виконання заходів цієї програми поки що не виділялись, при цьому також не відомі принципи розподілу самих коштів (чи в залежності від кількості малих міст в областях, чи кількості їх мешканців тощо) і порядок відбору об’єктів фінансування.

Незважаючи на відсутність цільового державного фінансування державної програми, облдержадміністрація у контексті її заходів надає міськрадам малих міст максимально можливу фінансову допомогу на вирішення наболілих проблем соціально-економічного розвитку.

Так, за рахунок коштів двох субвенцій державного бюджету, наданих області у 2011 році, на важливі соціальні об’єкти малих міст було спрямовано 75,9 млн грн державних коштів або 32% від їх загальної суми. 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)