ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВлада міст-супутників АЕС просять повернути пільги на електрику

Влада міст-супутників АЕС просять повернути пільги на електрику

Влада міст-супутників АЕС просять НАЕК "Енергоатом" посприяти поверненню 30% -й пільги на оплату електроенергії для жителів міст і сіл, розташованих в тридцятикілометровій зоні атомних станцій
Влада міст-супутників АЕС просять НАЕК "Енергоатом" посприяти поверненню 30% -й пільги на оплату електроенергії для жителів міст і сіл, розташованих в тридцятикілометровій зоні атомних станцій, про це повідомила пресслужба "Енергоатому".
 
Про це йшла на зустрічі керівництва НАЕК з мерами міст-супутників АЕС Енергодара, Вараш, Нетішина та Южноукраїнська, в ході якої був підписаний меморандум про співпрацю.
 
Мери міст і керівники АЕС, які були присутні на підписанні меморандуму, висловили думку про необхідність втручання НАЕК у вирішення питань багаторічних боргів перед комунальними підприємствами і АЕС, поліпшення фінансування місцевих лікувальних закладів, розвитку інфраструктурних і соціально значущих проектів.
 
На утримання і експлуатацію об'єктів житлово-комунального та соціально-культурного призначення на протязі останніх трьох років "Енергоатом" направив близько 900 млн грн.
 
Як повідомлялося, в кінці квітня Верховна Рада закликала Кабінет міністрів України встановити пільговий тариф на електричну енергію для побутових споживачів, які постійно проживають в 30-кілометровій зоні всіх АЕС.
 
Прийняття відповідного проекту постанови №5382 підтримали на позачерговому пленарному засіданні в четвер 311 народних депутатів.
 
Цей пільговий тариф парламентарії рекомендують встановити невідкладно, протягом 14 календарних днів з дня набрання чинності постанови. Розмір такої фіксованої ціни повинен бути в розмірі 70% діючого тарифу для відповідної групи населення.
 

Ця пільга була скасована з 1 січня 2021 року в рамках чергової зміни ПСО на ринку е / е за населенням. 

 
Коментарі (0)