ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВлада назбирала грошей на відбудову Донбасу

Влада назбирала грошей на відбудову Донбасу

Україна планує витратити на відновлення Донбасу 10 млрд грн. Крім того, чиновники сподіваються на обіцяну допомогу від Німеччини в розмірі півмільярда євро на ці цілі. Однак, відбудова регіону розпочнеться лише після завершення бойових дій.

На відновлення постраждалих від бойових дій територій Донецької та луганської областей планують направити 10 млрд грн. Відбудовувати Донбас мають намір за першої можливості. Про це заявив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю дніпропетровським телеканалам під час візиту в регіон.

«Українська влада зараз накопичила сама більше 10 млрд, які вона може спрямувати на відновлення інфраструктури. В 4-5 разів більше додадуть наші європейські і американські партнери», - сказав Головнокомандуючий.

Крім того, за словами Гаранта, фінансову допомогу в розмірі 500 млн євро на відбудову східних регіонів обіцяла надати Німеччина.

«Ми це зробимо, але повинен бути мир, відновлення українського прапора, українського суверенітету», - наголосив він.

Також, Президент повідомив, що минулого тижня українська влада направила групу із технікою для відновлення водопостачання в регіоні, однак бойовики завадили роботі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, минулого тижня нардепи вирішили відновлювати Донецьку та Луганську області за рахунок залучення коштів з бюджетів непідконтрольних українській владі населених пунктів регіонів. Відповідний законопроект підтримало 265 парламентарів.

 
Коментарі (0)