ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Україні подорожчають залізничні квитки

В Україні подорожчають залізничні квитки

Мінінфраструктури обіцяє підвищення вартості залізничних квитків. Однак, у відомстві зауважують, що перед підняттям тарифів на пасажирські залізничні перевезення будуть проведені всі необхідні розрахунки

Тарифи на проїзд у залізничному транспорті будуть підвищуватися. Однак, для початку, буде проаналізовано всі пасажирські напрями. Про це повідомив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає «Главком».

«Підняття цін на пасажирські перевезення точно буде. Система не змінювалась з радянських часів. Зміни будуть системні. Не так, що «давайте на 25% підвищимо», а потім прийдемо в червні і скажемо: «ой, не вистачає, давайте підвищимо ще», - заявив пан Міністр.

Тож, за словами пана Пивоварського, буде проведено всі необхідні розрахунки, після чого і буде прийнято рішення про те, на скільки буде підвищено ціни на проїзд у потягах.

«Півтора місяці працює команда, яка аналізує кожен пасажирський напрямок, ділить на собівартість на інфраструктуру, враховують адміністративні витрати, щоб реально зрозуміти, скільки на кожному напрямку ми заробляємо або втрачаємо. Мені знадобиться кілька тижнів, щоб зрозуміти ситуацію і побачити основні тренди. І завдяки цьому, будемо приймати рішення, як жити далі», - зазначив очільник Мінінфраструктури.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, до 70-річчя з Дня Перемоги для інвалідів та учасників Великої Вітчизняної Війни діятиме пільговий проїзд у вагонах 1-го класу поїздів Інтерсіті+.

 
Коментарі (0)