ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВлада сподівається на зниження кредитної ставки на утеплення будинків

Влада сподівається на зниження кредитної ставки на утеплення будинків

В уряді сподіваються, що держбанки знизять кредитну ставку по позиках на утеплення будинків. Чиновники вважають, що це додатково стимулюватиме населення проводити термомодернізацію житла
Влада після рішення Національного банку України про зменшення облікової ставки, очікує, що державні банки знизять кредитну ставку по кредитах, які беруть українці для проведення термомодернізації своїх домівок. Про це сказав Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко , передає прес-служба Кабінету Міністрів.
 
«Цей крок дозволить підсилити мотивацію українців до проведення енергозбереження», - переконаний чиновник.
 
Він також нагадав, що уряд виділив 343 млн. грн. на державну програму енергозбереження на 2015 р., які спрямовуються на компенсацію частини кредитів, які можуть взяти громадяни або ОСББ і провести утеплення помешкань, будинків, заміну вікон та джерел, встановлення негазових котлів.
 
«Урядом також прийнята постанова, за якою збільшується до 70% відшкодування  таких кредитів для громадян, які мають право на отримання субсидій», - наголосив він.
 
Пан Зубко додав, що в середньому на область припадає близько 877 кредитів.
 
«22 області вже підписали меморандум про співпрацю з Держенергоефективності, згідно з яким вони зобов'язуються також компенсувати коштами місцевого бюджету частину кредитів, які беруть громадяни та ОСББ на проведення термомодернізації», - сказав він.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Мінрегіоні заявляють, що облаштують будинки лічильниками тепла за рік. Однак, для цього необхідно реально працювати. Крім того, н ці цілі виділено півмільярда гривень.
 
Коментарі (0)