ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВлада визначилась з тарифами на газ в мацбутньому опалювальному сезоні

Влада визначилась з тарифами на газ в мацбутньому опалювальному сезоні

Міністр енергетики Герман Галущенко анонсував продовження дії спецобов'язків щодо постачання газу виробникам теплової енергії до кінця опалювального сезону 2024/2025 років

 

Міністр енергетики Герман Галущенко анонсував продовження дії спецобов'язків щодо постачання газу виробникам теплової енергії до кінця опалювального сезону 2024/2025 років. Тобто тариф на газ на потреби тих, хто займається виробництвом теплової енергії, не збільшуватимуть. 

Газ для таких категорій міг подорожчати вже з 1 вересня. Про це він сказав під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно, 31 серпня закінчується дія "газового" ПСО. Воно буде продовжене до кінця наступного опалювального сезону, тобто до 30 квітня. Відповідний проєкт уже напрацьований", – сказав Галущенко.

Крім того, Міненерго та Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, обраховують економічно доцільну ціну газу для газотурбінних і газопоршневих установок. Галущенко повідомив, що вона може бути зменшена із нинішніх 16,5 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

В Україні за останній рік – з травня 2023-го до травня 2024-го – комунальні тарифи збільшилися загалом на 18,6%. Таке подорожчання потягла електроенергія, тариф на яку зріс відразу на 63,6%.

А ціна низки інших послуг залишилася на колишньому рівні, повідомили у Держстаті. Там зазначили: крім електроенергії також подорожчали:

послуги з управління багатоквартирними будинками – на 9%;

утримання та ремонт житла – на 4%;

прибирання сміття – на 3,1%.

Водночас тарифи одразу на низку позицій залишилися на колишньому рівні. Це:

водопостачання;

каналізація;

природний газ;

гаряча вода, опалення.

Тим часом керівник служби енергетичної компанії у Чернівецькій області привласнив 2,2 млн грн на постачання електроенергії. Ресурс для освітлення одного з міст подавали за завищеними цінами понад установлений тариф.

 

 

 

 

 

 
Коментарі (0)