ГоловнаНовини ЖКГЖитлоРівнянам пропонують власний дім на пільговій основі

Рівнянам пропонують власний дім на пільговій основі

Для жителів Рівненщини житло стає доступнішим. Цього року влада області приєднується до соціальної програми «Власний дім».

Жителі Рівненської області вже цього року зможуть збудувати будинок або придбати новий, підвести газ чи зробити інші інженерні роботи. На реалізацію державної програми «Власний дім» для жителів сільської місцевості регіону у бюджетах усіх рівнів передбачено 1, 2 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

За словами першого заступника голови Рівненської облдержадміністрації Анатолія Юхименка, скориставшись програмою, цьогоріч 10 сімей Рівненщини побудують власне житло, а ще 6 родин — придбають його. Окрім того, 90 жителів завдяки соціальному проекту газифікують свої садиби.

Загалом же на фінансування програми «Власний дім» у 2013 році зарезервували 2, 2 млн грн, з яких 1 млн у разі потреби надійде в область із держбюджету, решта — з місцевих скарбниць. Адже нині на Рівненщині ще 20 позичальників готові укласти угоди про фінансування будівництва власних житлових будинків, добудову незавершених та газифікацію господарств.

Таким чином, в області можна придбати квартири за пільговими кредитами не лише у міських багатоповерхівках, які входять до програми «Доступне житло», а й самостійно побудувати будинок у селі.

«Наразі можливості щодо вирішення житлового питання доступні всім, завдяки бюджетному фінансуванню різних соціальних проектів щодо вирішення житлових проблем», - підсумував Анатолій Юхименко.

Нагадаємо, кошти за програмою «Власний дім» видають селянам на до 20 років під 3% річних. Водночас багатодітні родини та молоді сім’ї мають пільги. Так, подружжя, у якому чоловік та дружина — віком до 35 років, можуть отримати кредит до 30 років, а сім’ї, у яких троє і більше дітей до 18 років, не сплачують відсотків.

Покращити свої житлові умови в рамках програми «Власний дім» можуть краяни, які проживають у сільській місцевості і працюють у сфері агропромислового комплексу, місцевого самоврядування або системи освіти і охорони здоров'я.

 
Коментарі (0)