ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВласникам домашніх СЕС повернули «зелений» тариф

Власникам домашніх СЕС повернули «зелений» тариф

Верховна Рада повернула власникам малих наземних сонячних електростанцій (СЕС) до 30 кВт гарантії на отримання «зеленого» тарифу (законопроект №10357)

Верховна Рада повернула власникам малих наземних сонячних електростанцій (СЕС) до 30 кВт гарантії на отримання «зеленого» тарифу (законопроект №10357). В підтримку висловилися 228 народних обранців, інформує Ukr.Media.

«Цей законопроект знімає технічні неузгодженості. Тим самим ми знімаємо обмеження і дозволяємо домогосподарствам будувати малі СЕС на землі. Це норма, яка діяла до прийняття закону «2712-VIII про «зелені» аукціони», — сказав під час виступу в залі засідань нардеп Олександр Домбровський.

Законопроект №10357 парламентарі Рябчин Олексій, Лев Підлісецький, Ольга Бєлькова, і Олександр Домбровський зареєстрували ще 3 червня. Автори намагалися узагальнити в документі попередні версії законопроектів, що з’явилися в травні.

Слід нагадати, що сама проблема надання «зелених» тарифів для наземних домашніх СЕС виникла після прийняття в травні закону про «зелені» аукціони для інвесторів відновлюваних джерел енергії (закон №2712-VIII). Для домашніх СЕС він ввів нову умову отримання «зеленого» тарифу — встановлення станцій до 50 кВт на фасадах будівель, дахах і інших капітальних спорудах. При тому, що раніше було — 30 кВт без обмежень у місцерозташуванні.

 

 
Коментарі (0)