ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГВ.Музиченко: «Рахунок за житлово-комунальні послуги - річ індивідуальна»

В.Музиченко: «Рахунок за житлово-комунальні послуги - річ індивідуальна»

Механізм субсидій передбачає компенсацію витрат громадянам на оплату житлово-комунальних послуг. Він розрахований на те, щоб застосовувати гнучкий індивідуальний підхід для розрахунку субсидій
Механізм субсидій передбачає компенсацію витрат громадянам на оплату житлово-комунальних послуг. Він розрахований на те, щоб застосовувати гнучкий індивідуальний підхід для розрахунку субсидій.
 
Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі телеканалу ”Україна 24”.
 
Заступник Міністра пояснив: “Рахунок за житлово-комунальні послуги - річ індивідуальна. Ми можемо говорити про середні показники, але не треба забувати про те, що рахунок складається з двох величин, а саме: з тарифу за послугу та кількість спожитої послуги. Звичайно і на розмір субсидії (компенсації) впливає декілька факторів, таких як:
 
- умови проживання людини (параметри тих послуг які людина використовує);
- ціна і тариф, яка встановлена відповідним органом для конкретного виду послуги;
- доходи членів домогосподарства”.
 
”Індивідуальний підхід базується на тому, що кожне домогосподарство має визначений індивідуальний відсоток платежу, який сплачується відповідно до доходів. А також полягає ще й в тому, що громадян має можливість у будь-який час вибрати форму отримання виплат (готівкову, безготівкову). Так на сьогодні 95% отримувачів субсидій отримують іх в готівковій формі”, - заявив посадовець.
 
Віталій Музиченко нагадав, що з 2018 року для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) було спрощено процедуру отримання субсидій.
 

”Для отримання субсидії відповідній категорії громадян необхідно: стати на облік як ВПО за адресою проживання без реєстрації місця проживання, без переоформлення особових рахунків, оформлення договорів оренди, виключно на підставі довідки ВПО, за адресою проживання оформити житлову субсидію”, - наголосив заступник Міністра. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
06 Березня 2020 p. 22:05
Субсидій немає вже майже два роки, а балачки про них продовжуються й досі.
Коля Пухов
09 Березня 2020 p. 21:05
Цього року зима була дуже теплою. А зараз, на початку весни, температура вдень досягає майже +20 градусів. І морозів вже не передбачається. То чи треба продовжувати гріти батареї? В державі зайвий газ і вугілля? Чи у споживачів зайві гроші, щоб платити за опалення, яке вже не потрібне?