ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГВ.Музиченко: "У держбюджеті 2021 року достатньо коштів на виплату субсидій"

В.Музиченко: "У держбюджеті 2021 року достатньо коштів на виплату субсидій"

В держбюджеті 2021 року достатньо коштів на виплату субсидій у цьому році, а також для проведення перших платежів на початку наступного року всім, хто потребує допомоги.
В держбюджеті 2021 року достатньо коштів на виплату субсидій у цьому році, а також для проведення перших платежів на початку наступного року всім, хто потребує допомоги. 
 
Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі одного з українських телеканалів.
 
«Верховна Рада прийняла зміни до держбюджету 2021 року, якими  збільшено фінансування субсидій у цьому році більш ніж на 12 млрд гривень. Понад 3 млрд гривень з цих коштів піде на авансування субсидій для виплати  у січні наступного року, поки будуть розроблятися порядки фінансування соціальних програм, затверджуватися довідки та кошториси на 2022 рік», – пояснив Віталій Музиченко.
 
Він також зазначив, що в 12 млрд гривень також враховано потребу для збільшення на 50% обсягів використання окремих комунальних послуг у регіонах з «червоним» рівнем карантинних обмежень.
 
За словами Віталія Музиченка, наразі субсидія призначена вже понад 2,5 мільйонам домогосподарств, з них автоматично ‒ майже двом мільйонам.
 
«Це співставна цифра у порівнянні з минулим роком. Але заяви від людей продовжують надходити і з початком опалювального періоду їх кількість зросла. Минулого опалювального сезону субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримувало близько трьох мільйонів домогосподарств. Очікуємо, що цього сезону буде така ж цифра», – зазначив Віталій Музиченко.
 
Згідно з очікуваннями Мінсоцполітики, середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальному сезоні 2021‒2022 років складатиме близько двох тисяч гривень.
 

Водночас Віталій Музиченко зауважив, що залежно від умов споживання житлово-комунальних послуг, складу домогосподарства, рівня тарифів ця сума може складати й три-п’ять тисяч гривень. 

 
Коментарі (0)