ГоловнаНовини ЖКГТранспортВінниця може отримати отримати вживані швейцарські трамваї

Вінниця може отримати отримати вживані швейцарські трамваї

Після заміни, поки що діючих, трамваїв транспортна компанія Цюріха (Швейцарія) планує передати їх Вінниці.

Після заміни, поки що діючих, трамваїв транспортна компанія Цюріха (Швейцарія) планує передати їх Вінниці.

Міська влада Вінниці і керівництво швейцарської муніципальної транспортної компанії VBZ обговорюють спільний перспективний проект, який передбачатиме передачу Вінниці партії старих цюріхських трамваїв.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій з посиланням на міського голову Вінниці Сергія Моргунова, передає "Економічна правда ".

"Мова йде знову про передачу трамвайних вагонів, які поки працюють в Цюріху, і які муніципальна транспортна компанія планує замінити новим рухомим складом, який почнуть виробляти на замовлення VBZ з 2018 року. Згідно з планами виробництва і поточної потреби громадського транспорту Цюріха, VBZ буде здатна почати процес відправки вагонів з 2021 року", - заявив Моргунов.

"До цього часу нашому КП "ВТК" також необхідно буде провести величезну підготовчу роботу: посилити і модернізувати силове електрообладнання, відпрацювати готовність рейкового господарства, скорегувати транспортну стратегію нашого міста", - додав він.

Він також нагадав, що понад десять років тому був підписаний Меморандум про передачу швейцарських трамваїв Вінниці, і за кілька років місто отримало більше сотні цюріхських трамвайних вагонів. За словами вінницького міського голови, швейцарці задоволені співпрацею з даного проекту.

Нагадаємо, міська влада Вінниці має намір впровадити в 2018 році електронний квиток для проїзду в громадському транспорті.

Як повідомлялося раніше, польська компанія Pesa має намір відкрити у Києві завод з виробництва трамваїв

Нагадаємо, PESA виграла торги на поставку Києву 40 низькопідлогових трамваїв, обігравши "Електронтранс".

У серпні 2016 року трамвай Pesa почали експлуатувати на Борщагівській лінії швидкісного трамвая.

Станом на липень 2017 року у Києві використовуються 10 трамваїв Pesa.

 

 
Коментарі (0)