ГоловнаНовини ЖКГТранспортВінниця вироблятиме власні тролейбуси

Вінниця вироблятиме власні тролейбуси

“Вінницька транспортна компанія” вже цього року почне виготовляти тролейбуси. Загалом за рік планують створити 4 екземпляри нового електротранспорту, повідомляє vinbazar.

“Вінницька транспортна компанія” вже цього року почне виготовляти тролейбуси. Загалом за рік планують створити 4 екземпляри нового електротранспорту, повідомляє vinbazar.

Сьогодні у Вінниці працює 120 радянських моделей тролейбусів ЗіУ-9, яким зробили капітальний ремонт, та 40 одиниць марки “Богдан”. У 2019 році парк поповниться й електромашинами власного виробництва. Гроші на них виділили з міського бюджету. Перший тролейбус вже прибув до Вінниці 22 грудня. Фактично це лише заводський кузов, який обладнають деталями на базі потужностей тролейбусного депо.

Це будуть тролейбуси такого ж приблизно типу, як і “Богдан”. Відрізнятимуться тим, що в них встановлять українську систему управління.

“Зараз перед нами ставиться завдання створити тролейбус адаптований до наших умов, який можна буде легко ремонтувати. Також вони економитимуть до 40 відсотків електроенергії”, – розповів генеральний директор “Вінницької транспортної компанії” Михайло Луценко.

Нові тролейбуси виготовлятимуть на основі корпусу “МАЗ”. Його привезли відразу з заводу виробника. Це лише кузов, в якому встановлені сидіння та частково низьковольтна проводка, все інше укомплектують на вінницькому підприємстві за три місяці.

“Ми встановимо на них систему управління, двигун, статичний перетворювач, проводку, інформаційну систему, струмоприймачі, тобто практично машина комплектуватиметься тут на місці. Частково використовуватимемо українські запчастини, частково імпортні в залежності від того, що ми зможемо адаптувати”, – розповів гендиректор “ВТК” Михайло Луценко.

Завдяки цьому спеціалісти “ВТК” зможуть в разі потреби швидко проводити ремонт та самостійно обслуговувати новий транспорт.  

выапвап

 

 
Коментарі (0)