ГоловнаНовини ЖКГТранспортВінницьких таксистів атакують перевірки

Вінницьких таксистів атакують перевірки

У Вінниці створено робочу групу, яка здійснюватиме щоденну перевірку таксистів.

Її основним  завданням є виявлення таких смикалистих вінничан, які працюють без відповідної ліцензії щодо перевезення пасажирів у режимі таксі.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Вінницької міської ради.

За інформацією директора департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради Галини Якубович, сьогодні у Вінниці видано понад 1100 ліцензійних карток, які дають право на перевезення пасажирів у режимі таксі. «Не зважаючи на це, лише третя частина від цієї кількості перевізників сплачують податки, - повідомляє Галина Якубович. – Саме тому підготовлено проект рішення, яким визначено склад робочої групи, яка проводитиме щоденні рейди по всій території міста».

Рішення передбачає також і вжиття робочою групою відповідних адміністративних заходів щодо тих перевізників, які таксують без відповідної ліцензії.

Як повідомив заступник міського голови Валерій Коровій, ситуація щодо несплати відповідних податків є не прийнятною. «Такими діями водії дискредитують весь ліцензійний бізнес по перевезенню пасажирів у режимі таксі, - каже Валерій Коровій. – Ось це рішення якраз і полягає в тому, щоб усі працювали в рівних умовах, які сприятимуть розвитку цього бізнесу, а не маніпулюванню податками».

Заступник голови Вінницької ОДА Роман Аксельрод зазначив, що рішення потрібно впроваджувати у декілька етапів. «По-перше, ми маємо створити умови для того, щоб усі, хто працює у цьому сегменті бізнесу отримали ліцензії та зареєструвалися у податковій, - говорить Роман Аксельрод. – Втім, питання навіть не в податках, а в безпеці пасажирів».

 
Коментарі (0)