ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВінницький бізнесмен вкрав у теплоенерго опалення на 140 тис грн

Вінницький бізнесмен вкрав у теплоенерго опалення на 140 тис грн

КП «Вінницяміськтеплоенерго» вимагає у підприємця, який несанкціоновано підключився до мережі централізованого опалення, сплатити 139 тис. 769 грн. боргу за вкрадене тепло в опалювальний період 2016-2017рр.
У березні 2017 року мешканці одного з житлових будинків м. Вінниці, звернулись до Вінницької міської ради з питань підвищення вартості комунальних послуг з централізованого опалення внаслідок можливого несанкціонованого підключення до мережі центрального опалення їхнього будинку приватними структурами, які орендують прибудовані до вказаного будинку приміщення, повідомляє прес-служба КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».
 
Комісією з числа працівників підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» спільно з представником експлуатуючої будинок організації ТОВ «ЖЕО» було проведено технічне обстеження вбудовано-прибудованих приміщень на предмет виявлення несанкціонованого підключення до системи централізованого опалення.
 
У результаті проведеного технічного обстеження виявлено несанкціоноване під’єднання до діючої системи теплопостачання без технічних умов, погоджених з КП ВМР «ВМТЕ», як це передбачено п. 8 та п. 11 Постанови №1198 від 3 жовтня 2007 р. «Про затвердження Правил користування тепловою енергією» (далі - Постанова №1198). У свою чергу, власник приміщень від укладання договору з купівлі-продажу теплової енергії та підписання опитувального листа з визначеним навантаженням умисно ухилився, тим самим порушуючи вимоги п. 4 Постанови №1198.
 
Працівниками відділу з контролю якості теплової енергії КП ВМР «ВМТЕ» встановлено опалювальну площу вбудовано-прибудованих приміщень вказаного житлового будинку, розраховано приєднане навантаження та орієнтовну кількість теплової енергії, яку спожив даний споживач за опалювальний період 2016-2017рр. в залежності від температури зовнішнього повітря. Всього за опалювальний період 2016-20107 років підприємець самовільно без використання приладів обліку отримав теплову енергію на загальну суму 139769 грн., чим наніс шкоди КП ВМР «ВМТЕ» у вказаному розмірі.
 
З урахуванням вищевикладеного, КП ВМР «ВМТЕ» звернулось із відповідною заявою до правоохоронних органів щодо скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 188-1 КК України.
 

На даний час відкрито кримінальне провадження. Проводяться слідчі та процесуальні дії. 

 
Коментарі (0)