Внутрішні авіарейси подешевшають

Внутрішні перельоти в Україні можуть подешевшати вже в наступному році. Такі плани озвучив Міністерство інфраструктури України

Внутрішні перельоти в Україні можуть подешевшати вже в наступному році. Такі плани озвучив Міністерство інфраструктури України. Одним із кроків до здешевлення вартості авіаквитків в середньому по країні стане збільшення частки лоукост-перевізників на ринку.

Глава міністерства Владислав Криклій повідомив про такі наміри відомства в ході свого виступу в аеропорту Бориспіль. Ця заява прозвучала на урочистому заході з нагоди реєстрації ювілейного пасажира повітряної гавані. Він став для Борисполя 15-мільйонну в 2019 році. Отже, вже в майбутньому році частка лоукостерів на українському авіаційному ринку буде збільшена до 45%. У більш віддаленій перспективі цю цифру планується збільшити до 63%. В середньому це дозволить зробити ціну на ринку дешевше.

Крім того, Міністерство інфраструктури країни нарешті планує провести процедуру оптимізації системи податків для українських авіакомпаній. Якщо це вдасться реалізувати, ціни на внутрішні перельоти по країні повинні стати нижче, а рейси, в разі заповнення, вже не будуть збитковими.

Доступні ціни на авіаквитки по Україні стануть хорошим стимулом для розвитку внутрішнього туризму. В цілому, за інформацією міністерства, в наступному році на розвиток авіаційної галузі виділять в п'ять разів більше грошей, ніж в році поточному. Зокрема, це будівництво і реконструкція аеропортів в різних регіонах країни. Йдеться про бюджет в 1 мільярд гривень. На цьому влада зупинятися не мають наміру. Вже ведеться пошук інвесторів, готових вкладати кошти в розвиток регіональних аеропортів в Україні.

 

 
Коментарі (0)