ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВнутрішні переселенці в Києві зможуть отримувати пенсії без помітки реєстрацію

Внутрішні переселенці в Києві зможуть отримувати пенсії без помітки реєстрацію

КМДА ініціює спрощення системи отримання соціальних виплат, за якої отримувачам коштів не потрібно буде надавати довідку про реєстрацію

Для вирішення ситуації, що склалася з виплатами пенсій та соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, Київська міська державна адміністрація звернулася до Міністерства соціальної політики України, Пенсійного фонду України та Державної міграційної служби України з проханням надати можливість отримувати державну матеріальну допомогу без відмітки про реєстрацію місця проживання, до моменту врегулювання питання на законодавчому рівні. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, останнім часом надходить багато скарг від громадян, які стикаються з відмовою Пенсійного фонду України, органів соціального захисту населення та інших установ у виплаті їм пенсій, стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, а також матеріального забезпечення, мотивуючи це відсутністю у довідці внутрішньо переміщеної особи відмітки про реєстрацію місця її проживання.

«Посадовці посилаються на постанову Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб». Але вона суперечить нормам Закону «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб». Виникнення таких юридичних колізій і, більше того, їхнє позначення на благополуччі громадян, є неприпустимим», – наголосив Микола Поворозник.

Він повідомив, що, оскільки дана проблема має загальнодержавне та суспільно важливе значення, Київська міська державна адміністрація звернулась до Міністерства соціальної політики України, Пенсійного фонду України та Державної міграційної служби України з проханням під час призначення та продовження виплати пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг за рахунок коштів державного бюджету та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування внутрішньо переміщеним особам до вирішення даного питання на законодавчому рівні не вимагати від внутрішньо переміщених осіб обов’язкової наявності в довідці про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи відмітки про реєстрацію місця проживання особи.

«Ми не можемо і не будемо стояти осторонь проблем, які виникають у тих, хто прибув до нас із зони проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованих територій», – запевнив Микола Поворозник.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Квітня 2016 p. 21:08
Багато українців взагалі не мають ні пенсії, ні зарплати , звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ (переважно через те, що заважали своєму начальству розкрадати бюджетні кошти), живуть по декілька років на утриманні інших членів сім"ї та перебиваються випадковими підробітками .