ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаВ.Омельченко: "До закінчення осінньо-зимового періоду 100% будуть відключення"

В.Омельченко: "До закінчення осінньо-зимового періоду 100% будуть відключення"

Поки велика війна триває і ворог активно б‘є по об’єктах інфраструктури, відключення світла, як планові, так і аварійні - триватимуть. Слід розраховувати, що постійні «блекаути» триватимуть до кінця зими.
Поки велика війна триває і ворог активно б‘є по об’єктах інфраструктури, відключення світла, як планові, так і аварійні - триватимуть. Слід розраховувати, що постійні «блекаути» триватимуть до кінця зими. Такими прогнозами поділився з УНН директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.
 
"Мій прогноз дуже простий: до закінчення осінньо-зимового періоду 100% будуть відключення, але я сподіваюсь, що графіки будуть поступово більш поблажливі і буде менше аварійних відключень, ближче до весни. Але, знову ж таки, поки триває ця війна та ворог не рахується із законами війни та б‘є по цивільній інфраструктурі до того часу в будуть графіки відключень, чи планові, чи аварійні", - сказав Омельченко.
 
За словами експерта, автотрансформатори, які нам потрібні, треба замовити і чекати виготовлення від декількох місяців до року. Також варто звернути увагу старі трансформатори на складах східних постсоціалістичних країн – вони можуть допомогти у відновленні енергосистеми.
 
"Швидко повністю замінити все ушкоджене обладнання не є можливим", - зазначив Омельченко.
 
Експерт прокоментував і нещодавні удари по українському газовибодуванню 17 листопада. Каже, що такі атаки не спричинять критичних проблем, бо ми завчасно підготувалися.
 
“Так, були нанесені удари по східних регіонах, де найбільший видобуток природного газу в Україні. Рівень пошкодження невідомий. Проте, на відміну від енергопостачання, не буде настільки критичних проблем з постачанням газу. Ми маємо достатню кількість запасів природного газу у підземні сховищах та газових родовищах, якого має вистачити до початку весни”, – сказав Володимир Омельченко.
 
Експерт закликав українців допомогти енергетикам впоратися з перебоями. Найголовніше – стежити за теплом у батареях. Якщо у житлі немає опалення більше доби - треба неодмінно про це сповіщати відповідальні органи.
 

“У цій ситуації неймовірно важливо зберегти нерви та здоров’я, а в першу чергу - вірити в нашу перемогу!" - підсумував директор енергетичних програм. 

 
Коментарі (0)