ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГД. Вовк: Формула «Роттердам+» буде скасована після реформи енергоринку

Д. Вовк: Формула «Роттердам+» буде скасована після реформи енергоринку

Це відбудеться через 2 роки рівно, після чого НКРЕКП повністю втратить повноваження по затвердженню цін на електроенергію.

Це відбудеться через 2 роки рівно, після чого НКРЕКП повністю втратить повноваження по затвердженню цін на електроенергію.

Методика формування оптово-ринкової ціни, формула "Роттердам+", буда скасована після реформування ринку електроенергії.

Про це йдеться у заяві  голови НКРЕКП Дмитра Вовка в   ефірі телеканалу "112-Україна".

 "Вона буде скасована, однозначно. Із впровадженням ринку електроенергії, який був проголосований Верховною Радою. Це відбудеться через 2 роки рівно, після того комісія повністю втратить повноваження по затвердженню цін на електричну енергію", - заявив Вовк.

Дмитро Вовк також зазначив, що формула оптимальна на перехідному етапі реформування галузі, приймалася абсолютно законно і була узгоджена з усіма органами влади.

"Ціна формується - середнє значення на відповідному хабі з урахуванням логістики і скориговане на якість. Такий підхід, на мою думку, виправданий, він фундаментально обґрунтований, він доцільний на перехідному етапі до того моменту, як відбудеться лібералізація ринку електроенергії та природного газу", - підкреслив він.

Раніше голова підкомітету з питань електроенергетики парламентського комітету з питань ПЕК Лев Підлісецький заявив, що закон "Про ринок електричної енергії України" покладе "кінець "Роттердаму+" та іншим подібним схемам, оскільки сенсу в них ніякого не буде". Кожен виробник повинен буде виробляти електроенергію найбільш ефективно, щоб її продати дешево і знайти свого споживача. 

Кожний садівник бажає, щоб в нього був добрий врожай. Бажаєте дізнатися більше про садівництво? Дізнайтеся в Яскравій клумбі Чорницю і лохину, яка між ними різниця, і як їх краще вирощувати.

 
Коментарі (0)