ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВПО зможуть отримати нові виплати

ВПО зможуть отримати нові виплати

Під час повномасштабної війни чимало українців мають право отримувати грошову та гуманітарну підтримку.

 

Під час повномасштабної війни чимало українців мають право отримувати грошову та гуманітарну підтримку. Тепер стало відомо, що громадяни отримають ще більше допомоги. Про це розповіла віце-прем'єр Ірина Верещук, передає урядовий портал.

Зазначається, що до кінця грудня поточного року міжнародні гуманітарні організації передадуть українцям, що постраждали від війни понад 1 мільярд 120 мільйонів доларів допомоги. З цієї суми щонайменше 6,3 мільйона наших громадян отримають потрібну підтримку.

Про це розповіли під час наради з питань Вимушено переміщених осіб. Варто зазначити, що допомогу отримали за півроку вже приблизно 2,7 мільйона українців, які отримали такий статус. Тепер до кінця року ще більше українців отримає важливу підтримку.

Для отримання допомоги від міжнародних організацій треба заповнити заявку на порталі "єДопомога". В анкеті треба вказати ПІБ, адресу, соціальний статус (наприклад, пенсіонер або мати-одиначка), а також IBAN (номер банківського рахунку, на який буде надходити допомога). Потім Міністерство соціальної політики передає ці дані міжнародним організаціям, а партнери ухвалюють рішення щодо допомоги.

Слід зазначити, що на цій платформі можна заповнити заявку не тільки на грошові виплати, але й на гуманітарну підтримку від волонтерів. У такий анкеті треба вказати потрібні товари (наприклад, медичні препарати або продукти харчування). Потім, коли волонтер обирає цю заяву, він або просто оплачує товар, або навіть особисто доставляє цю допомогу отримувачу. Українці тримаються разом!

В жодному разі не поширюйте інформацію про пересування українських військ, техніки, загонів теробороні, не повідомляйте, куди ворог потрапив ракетами в режимі реального часу. Нагадуємо, за це введена кримінальна відповідальність.

 

 

 
Коментарі (0)