ГоловнаНовини ЖКГТранспортВР підтримала законопроект щодо відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні

ВР підтримала законопроект щодо відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні

Цим законопроектом пропонується внести зміни, що передбачають збільшення санкцій за безпідставну відмову з боку водіїв щодо пільгового перевезення громадян, що передбачається законом
Верховна Рада в першому читанні прийняла проект закону про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян, про це повідомила прес-служба КМУ.
 
Цим законопроектом пропонується внести зміни, що передбачають збільшення санкцій за безпідставну відмову з боку водіїв щодо пільгового перевезення громадян, що передбачається законом, в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 2550 гривень.
 
На сьогодні адміністративний штраф за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян становить 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто лише 136 гривень.
 
«Законопроект прийнято в першому читанні, хоча й з багатьох спроб. Це вкрай важливо для всіх ветеранів. Адже багато з них стикаються із хамством та порушенням закону з боку водіїв, які паплюжать честь та гідність осіб, які заслужено отримали від держави свої пільги», – зазначила Ірина Фріз, коментуючи подію. 
 

Також Міністр у справах ветеранів  від імені всієї ветеранської спільноти  подякувала Голові Верховної Ради Андрію Парубію, який наполіг на прийнятті цього важливого законопроекту, та всім депутатам, які підтримали цю ініціативу. 

 
Коментарі (0)