ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВР створила ТСК з розслідування фактів корупційних дій "Нафтогаз"

ВР створила ТСК з розслідування фактів корупційних дій "Нафтогаз"

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів можливих корупційних дій, що призвели до значних втрат дохідної частини державного бюджету України. Перевірятимуть НАК "Нафтогаз України"
Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів можливих корупційних дій, що призвели до значних втрат дохідної частини державного бюджету України. Перевірятимуть НАК "Нафтогаз України", митницю та податкову.
 
Створення ТСК передбачається постановою "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України", повідомляється на сайті парламенту.
 
Серед іншого, члени ТСК мають досліджувати фінансово-господарську діяльність "Нафтогазу України", зокрема:
  • перевірити дані щодо технічного та фінансового стану, ефективності використання основних фондів, що є об'єктами державної власності, а також стан систем розподілу природного газу;
  • перевірити дані про види діяльності "Нафтогаз України" та інших господарських товариств, пов'язаних із видобутком, транспортуванням, зберіганням, розподілом, постачанням природного газу та його зовнішньоекономічною діяльністю; здійснити перевірку щодо дотримання затверджених основних принципів здійснення державної власності щодо "Нафтогаз України", основних цілей та пріоритетів, згідно з якими держава володіє зазначеною компанією;
  • перевірити дані щодо отримання та використання "Нафтогазом України" фінансової підтримки від держави.
Крім того, серед завдань ТСК розслідування критичної ситуації у сфері тарифоутворення, що склалася внаслідок дій посадових осіб "Нафтогаз України".
 
Нагадаємо, через прорахунки ГК “Нафтогаз Трейдинг” у прогнозуванні обсягів природного газу за фіксованою ціною для виробництва теплоенергії  населенню та бюджетним установам ситуація навколо теплопостачання споживачів в регіонах України стає критичною, про це заявили у МА “Укртеплокомуненерго”.
 

Тепловики запевняють, що ГК “Нафтогаз Трейдинг” категорично відмовляється коригувати ці обсяги, натомість виставляє за перевищення лімітів газу рахунки за ринковою ціною всупереч досягнутим домовленостям з Урядом перед початком опалювального сезону.   

 
Коментарі (0)