ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВР заборонила примусове стягнення боргів за комуналку на час воєнного стану

ВР заборонила примусове стягнення боргів за комуналку на час воєнного стану

Верховна Рада заборонила на період дії воєнного стану примусове виконання рішень щодо стягнення з населення на певних територіях боргів за житлово-комунальні послуги
Верховна Рада заборонила на період дії воєнного стану примусове виконання рішень щодо стягнення з населення на певних територіях боргів за житлово-комунальні послуги, повідомляє ІА "Україна Комунальна".
 
Відповідний законопроект № 7531 у другому читанні та в цілому підтримали 312 народних депутатів на пленарному засіданні 27 липня. 
 
Норма закону поширюється на послуги у територіальних громадах, розташованих у районах проведення військових (бойових) дій або які перебували у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 
 
Це також стосується випадків, коли стягнення за житлово-комунальні послуги здійснюється щодо нерухомого майна, яке є місцем постійного проживання такої фізичної особи та було знищено або пошкоджено внаслідок військових (бойових) дій.
 
Нагадаємо, раніше Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект про встановлення мораторію на підвищення тарифів на тепло та газ під час воєнного стану.
 
Коментарі (0)