ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВсі характеристики новобудов виклали у відкритий доступ

Всі характеристики новобудов виклали у відкритий доступ

У реєстрі будівельної діяльності Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) стали доступними техніко-економічні показники новобудов

 

У реєстрі будівельної діяльності Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) стали доступними техніко-економічні показники новобудов. Про це повідомляє Урядовий портал.

«Йдеться про можливість стеження за змінами у прогресі будівництва. Відтепер у ЄДЕССБ можна буде дізнатися про кількість поверхів та квартир, загальну площу квартир, підземного паркінгу та інших нежитлових приміщень у будинку», — пояснив заступник міністра розвитку громад та територій Олександр Дудченко.

За його словами, це буде корисним для покупців квартир у новобудовах, оскільки іноді недобросовісні забудовники відходять від проєкту, добудовуючи, наприклад, декілька поверхів.

У пресслужбі додали, що ці дані відповідають міжнародній практиці та будуть доступні на Порталі відкритих даних.

з 1 серпня в е-системі у сфері будівництва з’являться три оновлення. Вони стосуватимуться проєктної документації, присвоєння та зміни адрес об’єктів будівництва й технічної інвентаризації;

 

 

 
 
Коментарі (0)