ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВсіх постачальників газу зобов'язали скласти річні тарифи для споживачів

Всіх постачальників газу зобов'язали скласти річні тарифи для споживачів

З ініціативи Кабінету міністрів було запропоновано внести зміни до деяких актів, що регулюють діяльність на ринку природного газу.

З ініціативи Кабінету міністрів було запропоновано внести зміни до деяких актів, що регулюють діяльність на ринку природного газу. Одним з найважливіших нововведень стало введення постачальниками річних тарифів. Про це повідомляє портал "Хвиля" з посиланням на Facebook НКРЕКУ.

Представник Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг Оксана Кривенко підтвердила, що кожен постачальник газу зобов'язаний запропонувати споживачеві річний продукт з фіксованою ціною на рік. Регулятор балансувати інтереси постачальників послуг і їх споживачів.

Захист споживачів полягає в тому, що кожен постачальник, пропонуючи річний продукт, забезпечує споживачеві стабільність, але при цьому не виключає інший вибір споживача. Це не зупиняє процедури зміни постачальника.

Для того, щоб збалансувати інтерес і якоюсь мірою захистити постачальника від дуже частій зміні кон'юнктури, пропозицій на ринку і вибору споживача, передбачається, що автоматичний річний продукт, якщо споживач його змінив на якесь інша пропозиція - місячне, квартальне або декадні, то повернутися до попереднього тарифу можна буде тільки з наступного року.

У КНРЕКУ готові розглядати будь-які пропозиції, які надійдуть від учасників ринку. Анонсована завдання зробити регулювання відносин на ринку оптимальним, більш відповідним до діючих умов, щоб отримати стабільний, прогнозований, конкурентний ринок, зокрема сфера поставки природного газу.

"На жаль, той шлях, який сьогодні обрано, занадто соціальний, і ми спостерігаємо кілька кроків назад на ринку природного газу. Найболючіше питання, яке сьогодні стає, це забезпечення ресурсом. Я підтримую позицію пана Кучеренка, що НАК" Нафтогаз "є монополістом домінуюче становище в частині володіння ресурсом природного газу ", - зазначила Оксана Кривенко.

 

 

 
 
Коментарі (0)