ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВстановлено пільгові ціни на газ для постачальників гарячої води

Встановлено пільгові ціни на газ для постачальників гарячої води

Кабінет Міністрів України на два місяці знизив ціну на газ для виробників гарячої води, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики

 

Кабінет Міністрів України на два місяці знизив ціну на газ для виробників гарячої води, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Із 1 червня до 31 липня газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" зобов'язана продавати його за 7420 грн за 1 тис. м³ (із ПДВ), ідеться в повідомленні.

Відповідну постанову "Про затвердження Положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу" Кабмін ухвалив на засіданні 31 травня.

"До зазначеної ціни додається тариф на послуги транспортування та коефіцієнт, який застосовується при замовленні потужності на добу наперед", – уточнили в Міненерго.

30 травня "Інтерфакс-Україна" повідомив, що Харківська ТЕЦ-5, одна із найбільших в Україні, оголосила про зупинку. Голова правління підприємства Олександр Мінкович назвав причиною потрійне зростання цін із червня із 7900 до 29 400 грн за 1 тис. м³ палива.

"Це зумовлює дуже важке становище для всієї вітчизняної генерації і, зокрема, унеможливлює діяльність Харківської ТЕЦ-5 у міжопалювальний та опалювальний періоди", – підкреслили у пресслужбі ТЕЦ.

Перед цим заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко обіцяв, що влада планує заморозити тарифи на газ до кінця війни, відповідний механізм, за його словами, розробляють. Різницю між ринковою вартістю газу та чинним тарифом підприємствам теплокомуненерго має компенсувати держава.  

 

 

 
Коментарі (0)